top of page

Primerjava živil: BOLOGNESE OMAKE

Updated: Apr 6

Predpripravljene mesne omake nam lahko precej skrajšajo čas kuhanja in olajšajo vsak dan. Vseeno pa svetujem, da se večino dni v tedni poslužujemo domačih jedi. Npr. bolognese omako lahko pripravimo en dan, ko imamo malo več časa v večji količini in se preostalo zamrzne. Dejstvo je, da doma pripravljene omake vsebujejo manj sladkorja, maščob (z oljem pri kakovostnih ponvah ni potrebno pretiravati) ter beljakovin. Vir beljakovin v tem primeru predstavljajo meso ali stročnice, ki so na seznamu sestavin po vrsti za vodo, paradižnikovo mezgo in ostalo zelenjavo. Npr. v lečinem bolognesu je leče zgolj 4,8 %. Doma pri omenjenih sestavinah po navadi ne ''šparamo'' v takšni meri.

Torej. Pri nakupu bolognese omak preverimo hranilno vrednost in še posebej sestavine (v iskanju skritih virov maščob in sladkorja). Najboljše pa so itak domače, kajne? hehe


Če potrebujete pomoč pri branju deklaracij, vabljeni k zakupu spletnega programa z naslovom Vodnik do pametnih odločitev pri nakupu živil! Z mojim programom boste znali kupovati živila, ki ustrezajo vašim prehranskim potrebam. Preberite si več o programu TUKAJ.

bottom of page