POLITIKA ZASEBNOSTI

Ta politika zasebnosti ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih Zala's Nutritips Zala Mlinšek s.p. zbira od vas, ko se naročite na prejemanje vsebin kot so e-novice, vabila na dogodke ali podobno.


Upravljavec

Upravljavec osebnih podatkov v pomenu, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov je:

Zala's Nutritips Zala Mlinšek s.p.

Ulica Toneta Melive 4

3210 Slovenske Konjice
Davčna številka: 72936266
Matična številka: 9055398000


Osebni podatki in namen njihove obdelave
V kolikor želite prejemati vsebine Zala's Nutritips Zala Mlinšek s.p. se lahko prijavite ali odjavite na naslednje obdelave:
• občasne e-novice
• redne e-novice
• vabila na dogodke
• obvestila o posebnih akcijah in priložnostih
• publikacije

Z izpolnitvijo teh obrazcev, naročilnice, prijave oziroma registracije in potrditvijo posredujete Zala's Nutritips Zala Mlinšek s.p. naslednje kontaktne podatke:

• ime
• priimek
• e-poštni naslov
• telefonsko številko

Kontaktne podatke, ki nam jih posredujete ob izpolnitvi oz. oddaji teh obrazcev, naročilnice, prijave oziroma registracije potrebujemo za obdelavo vašega naročila in za komunikacijo z vami glede konkretnih e-novic, dogodkov, obvestil o posebnih akcijah ali publikacij. Zala's Nutritips Zala Mlinšek s.p. spoštuje vašo zasebnost in je zavezana, da pri zbiranju, hrambi in obdelavi osebnih podatkov ravna skrbno in v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov. Ker obstajajo v spletnem informacijskem sistemu Zala's Nutritips Zala Mlinšek s.p. povezave na druge, zunanje spletne strani, ki niso neposredno vezane na Zala's Nutritips Zala Mlinšek s.p., ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh. Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo. Zala's Nutritips Zala Mlinšek s.p. ne more v celoti izključiti morebitnega odtekanja ali zlorabe podatkov, saj so spletne tehnologije odprte za javnost in tako lahko žrtev računalniških vdorov in kot take nepredvidljive.

OPOZORILO: EU GDPR ne predpisuje posebnih tehničnih ukrepov varovanja identitete ponudnika spletne strani oz. upravljavca, kot tudi ne predpisuje izkazovanja identitete obiskovalca spletne strani. Zato so zahteve po varovanju osebnih podatkov do dopolnitve predpisa o varovanju in obveznosti izkazovanja identitete upravljavca prepuščene posamezniku, da se sam odloča ali verjame izkazani nezaščiteni identiteti upravljavca, ki naj bi jo upravljal. Upravljavec tudi ne jamči, da je lahko prepričan, da je strinjanje pridobil od posameznika, ki naj bi se strinjal s pogoji obveščanja, saj se posameznik proti upravljavcu v postopku potrjevanja ne identificira na enoličen in preverljiv način.

Seznam spletnih mest, ki jih upravlja upravljalec
Zala's Nutritips Zala Mlinšek s.p. upravlja naslednje spletne strani:


Spletne strani     Opis spletne strani
www.zalasnutritips.com    predstavitvena spletna stran

Soglasje

Osebne podatke, ki nam jih posredujete ob prijavi na e-novice, dogodkih, obvestilih o posebnih priložnostih ali publikacij in ostale produkte Zala's Nutritips Zala Mlinšek s.p. obdelujemo z vašim jasnim in nedvoumnim soglasjem, ki temelji na členu 6 (1), (a) Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Z namenom izboljšave kakovosti naših produktov in storitev in za statistične namene, v zvezi z elektronskimi sporočili, ki vam jih pošiljamo, obdelujemo tudi podatke o prikazih prejetih sporočil in klikih na povezave v prejetih sporočilih.

Soglasje za obdelavo osebnih podatkov podate s tem, ko na spletnih straneh Zala's Nutritips Zala Mlinšek s.p. na teh obrazcih, naročilnicah, prijavah oziroma registracijah vpišete svoje osebne podatke in se strinjate z vsako posamično obdelavo na katero pristanete. Pri vpisu osebnih podatkov Zala's Nutritips Zala Mlinšek s.p. ne pogojuje privolitve v obdelavo pri obdelavah, kjer namen presega osnovni namen obdelave zaradi katere ste prišli na spletno stran.

Upravljavec Zala's Nutritips Zala Mlinšek s.p. za obveščanje o spremembah pogojev poslovanja in spremembah politike zasebnosti uporablja storitev pošiljanja dokazljive elektronske pošte ali priporočeno regularno pošto. Zato boste o spremembah obveščeni na način, ki upravljavcu zagotavlja dokaz o pravočasni obveščenosti glede sprememb pogojev poslovanja oziroma politiki zasebnosti. Vse spremembe bodo objavljene tudi na spletni strani podjetja.

Osebne podatke za namene, kot ga določa veljavna zakonodaja in kjer ni potrebna privolitev, ker je pravna podlaga obstoječa zakonodaja (npr. hranjenje računov, sklenjenih pogodb in podobno) hranimo in varujemo v skladu z Splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Vaše pravice

V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) imate pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov, pravico do popravka, pravico do izbrisa ("pozabe"), pravico do prenosljivosti, pravico zahtevati omejitev obdelave osebnih podatkov in pravico do
ugovora.

Če mislite, da so vaše pravice na spletnih straneh podjetja Zala's Nutritips Zala Mlinšek s.p. kakorkoli kršene se lahko obrnete na: Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije Zaloška 59, 1000 Ljubljana, telefon: 01 230 97 30, faks: 01 230 97 78, e-pošta: gp.ip@ip-rs.si).

Čas hrambe osebnih podatkov

Vaše osebne podatke hranimo toliko časa, kolikor je to potrebno za namen pošiljanja vsebin novic, vabil na dogodke, publikacij. Rok hrambe osebnih podatkov se lahko razlikuje glede na veljavno sektorsko zakonodajo (npr. zakonodaja s področja davkov, računovodstva). V primeru, ko veljavna sektorska zakonodaja določa obvezne roke za hrambo osebnih podatkov, Zala's Nutritips Zala Mlinšek s.p. izbriše osebne podatke po poteku z zakonom predpisanega obveznega roka.

Piškotki

Kaj so piškotki?
Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne
nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?
Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev; najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Razlogov za uporabo piškotkov je več. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (npr. spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega
mesta, o navadah spletnega uporabnika , itd. S pomočjo piškotkov lahko torej ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta. O priporočeni in dovoljeni uporabi piškotkov na spletnih straneh si lahko preberete tudi smernice informacijskega pooblaščenca za uporabo piškotkov, ki jih najdete tukaj.


Seznam piškotkov na naših spletnih straneh:
Spletne strani             Ime piškotka                   Trajanje             Opis
zalasnutritips.com     XSRF-TOKEN                   Trajanje seje     Varnostni razlogi
zalasnutritips.com     bSession                          30 minut           Merjenje učinkovitosti sistema

zalasnutritips.com     fedops.logger.sessionId 12 mesecev      Merjenje stabilnosti/učinkovitosti

zalasnutritips.com     hs                                      Trajanje seje    Varnostni razlogi 

zalasnutritips.com     SSR-caching                    1 minuta    Za označevanje sistema, iz katerega je bilo spletno mesto upodobljeno

zalasnutritips.com     svSession                         2 leti                 V povezavi s prijavo uporabnika
 
Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo vaših dodatnih osebnih podatkov na katere niste pristali in s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati. Piškotki ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Piškotki omogočajo delovanje naših spletnih mest in nam pomagajo razumeti, katere informacije so za obiskovalce najkoristnejši.

Priglasitev
Z uporabo teh spletnih mesta, kot so navedeni v seznamu spletnih mest, ki jih upravlja upravljavec se strinjate, da ta spletna mesta nastavijo piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi do preklica ali izbrisa do katerega imate pravico in jih v svojem brskalniku upravljate sami.

Upravljanje in brisanje piškotkov
Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete. Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom.

Izjave pri pridobivanju soglasij in uveljavljanju pravic

1. IZJAVA NA SPLETNIH FORMAH IN V PAPIRNI OBLIKI – PRIJAVA
Upravljavec osebnih podatkov Zala's Nutritips Zala Mlinšek s.p. in njegovi obdelovalci osebne podatke hranimo in obdelujemo v skladu z evropsko Uredbo o varovanju osebnih podatkov in Zakonom o varovanju osebnih podatkov (ZVOP). Strinjam se, da sme upravljavec moje osebne podatke uporabiti za namen (obkroži, izberi):

- namen1 (pošiljanje obvestil o dogodkih, proizvodih, ipd …)
- namen2 (obveščanje o akcijskih ponudbah, ipd …)

IZJAVA
V skladu z Uredbo o varovanju osebnih podatkov se strinjam z nameni uporabe osebnih podatkov in sem seznanjen, da se lahko od katere koli obdelave kadar koli odjavim brez obrazložitve. V primeru odjave od posamezne obdelave (posamezen namen) bom odjavo poslal na elektronski naslov zalasnutritips@gmail.com ali pa se bom odjavil z samodejnim odjavnim mehanizmom v poslanem elektronskem sporočilu organizatorja.

2. MOŽNOST ODJAVE
Odjavljam se od obdelave oziroma ne želim več prejemati informacij o:

- namen1 (pošiljanje obvestil o dogodkih, proizvodih, ipd …)
- namen2 (obveščanje o akcijskih ponudbah, ipd …)

Odjavo pošljite na zalasnutritips@gmail.com

3. MOŽNOST VPOGLEDA
Zahtevam vpogled osebnih podatkov za lastnika osebnih podatkov _______________. Izjavljam in z osebno prisotnostjo, digitalnim podpisom, lastnoročnim podpisom, potrjujem svojo identiteto in jamčim, da sem lastnik omenjenih osebnih podatkov in imam pravico do vpogleda mojih osebnih podatkov v vaših zbirkah podatkov.

4. MOŽNOST PRAVICE DO IZBRISA IN POZABE
Zahtevam izbris vsem mojih osebnih podatkov (razen tistih, ki jih predpisuje drug zakon). Izjavljam in z osebno prisotnostjo, digitalnim podpisom, lastnoročnim podpisom potrjujem svojo identiteto, in jamčim, da imam kot lastnik osebnih podatkov pravico do zahtevka za izbris in pozabo mojih osebnih podatkov v vaših zbirkah podatkov.